Program

Deca u vrtiću „Meca Dobrica“ dobijaju sve što im je potrebno:

• časove engleskog jezika od strane diplomiranog profesora;
• Montesori program uz vaspitačice sa sertifikatom Montesori Društva Srbije;
• školicu bontona;
• kreativne, likovne i muzičke radionice;
• korektivne vežbe, rad na motorici i koordinaciji;
• školu sporta, u saradnji sa Školicom sporta „Štrumf“;
• Relax Kids program, u saradnji sa Marijom Relax Kids – tehnike opuštanja, svesne pažnje i kontrole stresa, koje deca uče i usvajaju na zabavan i kreativan način.

Različitim društvenim, govornim, interaktivnim radionicama podstičemo decu da sami formiraju svoje mišljenje o različitim stvarima, kao i da nauče da se izražavaju. Učimo se lepom govoru i držanju, i razvijamo potencijal deteta za aktivan i kreativan život. Stoga je neophodno sticanje osnovnog znanja iz različitih oblasti. Uz stalnu vežbu stiču rutinu koja im je neophodna da bi se kasnije ostvarili u daljem školovanju.

Osluškujemo njihove potrebe i želje, pratimo njihov rast i razvoj, osećanja, i u skladu sa tim organizujemo niz različitih radionica. U skladu sa potrebama deteta, organizujemo razgovore sa psihologom, logopedom i drugim stručnim saradnicima. Kroz svakodnevnu saradnju sa vaspitačicama roditelji se obaveštavaju o događajima u vrtiću, aktivnostima, i napredovanju deteta.

Rad u malim grupama u našem vrtiću pruža više vremena za individualni rad, u odnosu na interesovanja i potrebe dece. Vrtić je opremljen najsavremenijim edukativnim i didaktičkim sredstvima. Vaspitno-obrazovni proces se ne odvija samo unutar vrtića, već se deca odvode i u kulturne, sportske i proizvodne ustanove, kao i na izlete i ekskurzije. Istovremeno, ne zaboravljamo najvažnije – dozvoliti detetu da bude dete i uživa u svom detinjstvu.

Posebnu pažnju poklanjamo adaptaciji deteta na vrtić i postepenom i što bezbolnijem uključivanju u kolektiv. Uz poverenje i saradnju roditelja, u prijatnoj, kućnoj atmosferi, naši mališani bez većih problema savladavaju ovaj period i počinju da uživaju u sticanju novih prijateljstava, zabavi i igri. Kroz igru stiču nova saznanja, uče se lepom ponašanju, uče da dele, da se pravilno hrane, da poštuju druge, kao i da poštuju različitosti.

Dnevni plan i program

07:00 – 09:00  Prijem dece
09:00 – 09:30  Doručak
09:30 – 12:00  Priprema za usmerene aktivnosti, aktivnosti prema programu
12:00 – 12:30  Ručak / užina
12:30 – 14:30  Odmor
14:30 – 15:00  Užina
15:00 – 16:30  Slobodne aktivnosti
16:30 – 17:00  Užina 2
17:00 – 18:00  Odlazak mališana

Napomena: okvirno vreme obavljanja dnevnih aktivnosti