Obaveštenje u vezi pooštrenih mera epidemiološkog nadzora

Poštovani roditelji,

Zbog rasta broja zaraženih malim boginjama i pooštrenih mera epidemiološkog nadzora nad malim boginjama u Republici Srbiji, obaveštavamo vas da su i svi privatni vrtići pod pojačanim nadzorom od strane Instituta za javno zdravlje.

Uz svu želju da poštujemo vaše pravo na izbor kada je vaše dete u pitanju, bićemo prinuđeni da za svu decu koja trenutno pohađaju vrtić, kao i prilikom upisa nove dece, tražimo fotokopiju vakcinalnog kartona – koji uključuje i apliciranu MMR vakcinu – ili potvrdu pedijatra da je dete sprečeno da primi MMR vakcinu iz zdravstvenih razloga.

Pozivamo vas da nam u najkraćem roku dostavite fotokopiju vakcinalnog kartona koji sadrži i navedenu MMR vakcinu, odnosno potvrdu pedijatra da je iz zdravstvenih razloga sprečena imunizacija.

Ukoliko vaše dete nije imunizovano ovom vakcinom, a iz bilo kog drugog razloga odbijate imunizaciju (izuzev sprečenosti iz zdravstvenih razloga), molimo vas da nas obavestite o tome, a smatraćemo da od ovog dana počinje da teče otkazni rok i da se ugovor raskida zaključno sa 31.01.2023.god.

Takođe vas obaveštavamo da je u sličnim situacijama u prošlosti Institut za javno zdravlje u Nišu od nas tražio informacije o deci koja pohađaju vrtić, te da je vrtić dužan da na zahtev IZJZ obezbedi pristup tim informacijama.

Stojimo vam na raspolaganju za sve ostale informacije i hvala vam na razumevanju.

 

Vrtić Meca Dobrica

 

Niš, 16.01.2023.god.